Skillz
Academy

Skillz
Academy

Werk jij met kinderen én vind jij gezondheid ook zo belangrijk?

Train-de-trainers

E-learning modules voedingseducatie

Onderwijsmaterialen

Op het SkillzAcademy portaal vind je verschillende modules,
passend bij jouw werkomgeving: op school, in de wijk of bij de (sport)vereniging. Nieuwsgierig geworden?
Lees hieronder meer of laat je mail achter voor GRATIS onderwijsmodules in 2023. Lees snel verder!

Kopie van Waarom is voedingseducatie nodig

Overzicht

Op het SkillzAcademy portaal vind je verschillende modules, passend bij jouw werkomgeving: op school, in de wijk of bij de (sport)vereniging. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder meer of laat je mail achter voor GRATIS onderwijsmodules in 2023. Lees snel verder!

Wat is SkillzAcademy
Het SkillzAcademy portaal geeft toegang tot modules die je helpen bij het verzorgen van voedingseducatie gepersonaliseerd voor jouw vakgebied. Leuk en laagdrempelig. Kennis, leerlijnen en tools worden aangeboden. Sommige modules kunnen worden uitgebreid met een train-de-trainer; een fysieke sessie met één van onze deskundigen.
Hoe creer je draagvlak?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Omgevingen kind
De modules zijn gericht op de omgevingen waarin het kind zich begeeft, zoals de school en de wijk. Door bewustzijn te creëren en kennis aan te bieden, in deze directe omgevingen van het kind, pakken we het vanaf de wortel aan! Alleen samen maken we het verschil en kunnen we invloed hebben op gezond gedrag van kinderen: voor nu én voor in de toekomst.
Pilot 2023
In 2023 gaat de pilot van start! Arnhem en omgeving krijgt daarbij gratis toegang tot de meeste modules. Ben jij een pedagogische medewerker of werk jij in één van de invloedrijke omgevingen van het kind? Bijvoorbeeld op school of bij een wijk- /sportvereniging. dan kun je je gegevens achterlaten via het formulier. Wij sturen je bij de lancering van de pilot een uitnodiging om gratis deel te nemen.
Previous
Next

Voor wie?

Als Gezonde School Coördinator heb je behoefte aan voedingseducatie passend bij en uitvoerbaar binnen jouw school.

Maak je team warm voor het geven van voedingseducatie via het portaal Chef! Smaaklessen. Past dit niet? Integreer dan voedingseducatie in huidige onderwijs (voedingseducatie tijdens begrijpend lees en/of gymlessen).

Bekijk hier ons aanbod en ontdek welke module (of modules) aansluit bij jouw wensen. Ga aan de slag en word een Gezonde School! De modules zijn te combineren met de Gezonde schoolaanpak om sneller het gewenste resultaat te behalen.

Voedingseducatie als invulling van de Rijke Schooldag? Dat kan! Met de leerlijnen en lesvoorbereidingen van de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf” kan de pedagogisch medewerker gemakkelijk aan de slag! Hierbij is aandacht voor theorie en praktijk: er wordt elke les een gerechtje bereid. Aanvullend op de online module kun je kiezen voor een train de trainer (1-daagse training op locatie).

Als buurtsportcoach kun je ook op het gebied van voedingseducatie bijdragen aan een gezonde leefstijl van het kind! Leer tijdens de online module “Energie” hoe je voedingseducatie integreert in jouw bewegingsaanbod in de wijk. Aanvullend op de online module kun je kiezen voor een train de trainer (1-daagse training op locatie).

Ben jij werkzaam als kinder-/jeugdwerker en wil je bijdragen aan een gezonde leefstijl van het kind? Dat kan met de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf”! De module biedt leerlijnen en lesvoorbereidingen waardoor je gemakkelijk aan de slag kan met voedingseducatie. Je krijgt inspiratie voor kooklessen en leert hoe je deze organiseert. Aanvullend op de online module kun je kiezen voor een train de trainer (1-daagse training op locatie).

Ben jij een onderwijsassistent in het PO en heb je naast je volle programma tijd en motivatie om voedingseducatie te geven én wil jij je school helpen richting het worden van een Gezonde School? Dan kun je in de SkillzAcademy verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met de "Gezonde schoolaanpak" sneller het gewenste resultaat te behalen.

Ben jij een onderwijsassistent in het PO en heb je naast je volle programma tijd en motivatie om voedingseducatie te geven én wil jij je school helpen richting het worden van een Gezonde School? Dan kun je in de SkillzAcademy verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met de "Gezonde schoolaanpak" sneller het gewenste resultaat te behalen.

Ben jij een leerkracht PO en heb je naast je volle programma motivatie en de tijd om voedingseducatie te geven en wil jij je school helpen richting het worden van een Gezonde School? Dan kun je in de SkillzAcademy verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met de "Gezonde schoolaanpak" sneller het gewenste resultaat te behalen.

Ben jij een BSO medewerker en wil je de kinderen tijdens de opvang voedingseducatie geven? Dan is de module "Aan de slag met de Schijf van Vijf" iets voor jou! Tijdens deze module leer je hoe je kleine groepen kinderen voedingseducatie geeft en word je geholpen bij het organiseren van kooklessen. Zijn kooklessen nog niet haalbaar volg dan de module ENERGIE en geef voedingseducatie d.m.v. leuke beweegactiviteiten!

Zit jij in de directie van een school of in het bestuur van een jongeren organisatie. Dan vind ook jij hier genoeg online modules die jezelf of jouw personeel kunnen volgen die helpen bij het geven van voedingseducatie aan kinderen.

Modules

ENERGIE
Leer kinderen tijdens de gymles of tijdens een na schools beweegaanbod over gezonde voeding d.m.v. verschillende beweegactiviteiten. Het programma ENERGIE laat kinderen spelenderwijs ervaren wat gezonde voeding is en zoomt tegelijkertijd ook in waarom gezonde voeding belangrijk is voor je lichaam. En niet te vergeten... voor je ENERGIE! Deze module is ook geschikt voor (sport)verenigingen die aandacht willen besteden aan voedingseducatie!
De Schijf van Vijf
Aan de slag met de Schijf van Vijf is een leerlijn van vier lessen waarin praktijk en theorie samen komen. In iedere les staat een ander vak uit de Schijf van Vijf centraal. Met maximaal 6 kinderen per begeleider worden de handen uit de mouwen gestoken. Leer de kinderen verschillende kookskillz, maak elke les een gezond hapje én vergroot kennis aan de hand van leuke theorie.
SPEEDY BITES
Voorzie met gemak grote aantallen kinderen van een leerzame activiteit op het gebied van voedingseducatie door het maken én proeven van snelle, gezonde hapjes. Perfect voor (sport)evenementen in de wijk. In deze module leer je hoe je dit organiseert en krijg je inspiratie voor verschillende hapjes.
De Gezonde School
Ben je werkzaam in het PO en denk je dat er op jouw school winst te behalen valt op het gebied van voedingseducatie? Word “Gezonde school coördinator” en maak van jouw school een “Gezonde school”! Als Gezonde School Coördinator heb je behoefte aan voedingseducatie passend bij en uitvoerbaar binnen jouw school. Maak je team warm voor het geven van voedingseducatie via het portaal Chef! Smaaklessen. Past dit niet? Integreer dan voedingseducatie in huidige onderwijs (tijdens begrijpend lees en/of gymlessen). Deze module is te combineren met de Gezonde schoolaanpak om sneller het gewenste resultaat te behalen.
Previous
Next

In samenwerking met

Gezonde jeugd, gezonde toekomst!

Video afspelen

Laat je mail achter!

En ga als een van de eerste aan de slag met SKillzacademy

Meest gestelde vragen

Inschrijven is altijd gratis en bepaalde modules blijven gratis. Daarnaast bieden wij tijdens de pilot fase gratis de module "Koken met de Schijf van Vijf" aan alle scholen van Arnhem. In de toekomst willen wij zowel betaalde als gratis modules aan bieden.

De pilot wordt zal rond mei van start gaan. De modules zullen achtereenvolgens online komen waarvan het programma "ENERGIE" als eerste. 

De gegevens die je achterlaat worden gebruikt om in 2023 contact met je te leggen over de start van de pilot. Je krijgt dan een mail waarin staat hoe je je gratis kunt inschrijven voor het platform.

Arnhem is onze pilot stad. Dat heeft er mee te maken dat wij verreweg de meeste activiteiten nu nog in Arnhem organiseren. Wij sluiten andere geïnteresseerden echter niet uit en iedereen is welkom om gratis mee te doen tijdens deze pilotfase.

De train-de-trainers zijn bedoeld om draagvlak te creëren binnen teams, motivatie te kweken en mensen snel op weg te helpen. Deze zijn echter alleen aan te raden bij bepaalde modules die inhoudelijk wat dieper gaan dan anderen. Het geven van train-de-trainers is een goede manier om persoonlijk en toch efficiënt (schaalbaar) impact te gaan maken.

Online is hier veel informatie over te vinden. Echter zullen wij dit later ook in een gratis module toe lichten. Tot die tijd kunt u altijd op de site van MijnGezondeSchool kijken.

Tijdens de pilotfase starten wij met het traject bij het Loket gezond leven. We verwachten in 2024 onze modules ook op dit loket aan te kunnen gaan bieden.

De JOGG-aanpak en de Gezonde School aanpak staan centraal in manier van werken. Daarnaast houden we rekening met de richtlijnen van het Voedingscentrum. We vooral niet opnieuw het wiel uitvinden en werken met al het moois wat er al is!

We werken met de richtlijnen van het Voedingscentrum in onze modules.

Wat nog meer?

ONDERWIJS MATERIALEN

Voor de modules zullen ondersteunende onderwijs materialen aan te schaffen zijn, van traktatieboekjes, het Kinderkook-kwartet en de grote Schijf van Vijf.

Gratis modules

Voor het PO in Arnhem en omgeving

00 00
Tot 2024
  • Module "De gezonde school"
  • Module "De Schijf van Vijf"
pilot

info@skillztogrow.nl | Neerlandstuinstraat 16, 6822DH Arnhem |  KVK 87836416

 

© 2023 – 2023 www.skillztogrow.nl – All Rights Reserved Skillz2Grow en Partners.