Kinderwerker

Buurtsportcoach

Gymleraar

Leerkracht

Onderwijsassistent

Kinderwerker

Buurtsport-coach

Gymleraar

Leerkracht

Onderwijs-assistent

Voedingseducatie bewegend leren

Een laagdrempelige vorm van voedingseducatie voor kinderen. Bewegend leren over de Schijf van Vijf. ENERGIE laat kinderen spelenderwijs ervaren wat gezonde voeding is en zoomt tegelijkertijd ook in waarom gezonde voeding belangrijk is voor je lichaam. En niet te vergeten… voor je ENERGIE! Leer kinderen tijdens de gymles of tijdens een naschoolse beweegaanbod over gezonde voeding. Geschikt voor gymdocenten, buurtsportcoaches , BSO medewerkers en kinder/jeugdwerkers. ENERGIE bestaat uit 14 beweegspellen wat aan te schaffen is in onze winkel.

Hulp bij financiering

Hulp nodig bij het financiering van het pakket ENERGIE? Wij denken graag met je mee en kijken samen naar de mogelijkheden. Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

E-Learning

Naast dit fysieke beweegprogramma kunnen de lesgevers ook gratis toegang tot ons portaal en een gratis e-Learning. Is een lesgever bijvoorbeeld onzeker over de kennis op het gebied van de Schijf van Vijf? Tijdens de e-learning wordt hier aandacht aan besteed. Bekijk de e-learning op  www.skillzacademy.org.

Implementatie bestaande aanpak

In Arnhem koppelen wij ENERGIE aan het Beweegconcept 2+1+2 = 5 uur bewegen op en rondom school.

ENERGIE wordt momenteel ingezet door alle buurtsportcoaches in de verschillende wijken in Arnhem. De educatieve spellen worden uitgevoerd tijdens het naschoolse beweegaanbod en tijdens de pauzesport. Bovenstaande hebben we bereikt met financiële ondersteuning van het Lokaal Preventieakkoord.

Daarnaast zijn we momenteel bezig met het trainen van alle vakdocenten bewegingsonderwijs die op alle 60 Arnhemse scholen actief zijn. De gymdocenten krijgen allemaal een Train-De-Trainer en kunnen de e-learning volgen op SkillzAcademy. Via de gemeente Arnhem proberen we 60 proefpakketten ENERGIE te realiseren voor alle scholen in Arnhem.

We hebben de ambitie om van ENERGIE een ‘’goed beschreven’’ interventie te maken. Dit zodat het op Loket Gezond Leven komt te staan en scholen het gehele pakket kunnen aanschaffen met het ondersteuningsaanbod van Mijn Gezonde School. Dit willen we bereiken in 2024. 

Ook in jouw gemeente aan de slag met een implementatietraject ENERGIE en ondersteuning nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

2+1+2 aanpak. Bron: Sportbedrijf Arnhem

Winkel

Je kunt het spel ENERGIE aanschaffen in de winkel

 Op SkillzAcademy vind je de gratis E-Learning die bij de interventie ENERGIE hoort

Meer info?

Neem nu contact met ons op.