aanpak

Kinderen, de toekomst

Wij werken aan de missie om elk kind in Nederland de “skillz” te geven om een gezondere en kansrijkere toekomst tegemoet te gaan. Het is nodig dat gezondheid en sport laagdrempelig worden, dat kinderen bewegen weer leuk gaan vinden en dat ze letterlijk proeven dat gezond eten ook lekker is: sterker nog, het maakt je sterker! 

Missie

Skillz2Grow zet zich in op de plekken waar het kind zich begeeft. Wij geloven namelijk dat deze beinvloedingssferen allemaal van belang zijn om de juiste zaadjes te planten. Op dit moment focussen wij ons op 3 omgevingen: School, Buurt en Thuis. Niet alleen de fysieke omgeving is van belang, ook de belevingswereld is van belang. Wij denken na hoe we door middel van trends beter bij kinderen kunnen binnen komen. Een voorbeeld daarin is de inzet van Urban Sporten voor nieuw en uitdagend sporten.

JOGG Aanpak

Skillz2Grow put inspiratie uit de JOGG visie en aanpak. Door te werken in dit framework kunnen wij effectief en gericht te werk gaan. 

JOGG  wil een gezondere toekomst voor alle kinderen en jongeren, met het accent op kansarmere kinderen.

Een gezonde leefstijl stimuleert de ontwikkeling van het lichaam en de hersenen, bevorderen prestaties in de maatschappij en helpen, ook op latere leeftijd, gezondheidsklachten te voorkomen. (Plan Gezond & Fit, 2020)

2 + 1 + 2 Aanpak

Om het bewegen te stimuleren zet JOGG Arnhem in op de 2+1+2 aanpak i.c.m. de Skillsbox en beweegteams. 
Het doel is om kinderen op en rondom school 5 uur per week te laten bewegen: 2 uur gymles van een bevoegde docent, 1 uur pauzesport of bewegend leren en 2 uur naschools bewegen. Wij helpen met de invulling.

Voedingseducatie

Educatie over voeding ligt aan de basis om een gezond en kansrijk leven te lijden. Wij geven voedingseducatie op scholen, thuis en tijdens evenementen in de buurt. Tevens leiden wij mensen op om dit zelf te kunnen door middel van train de trainers.

Sporteducatie

Sport leert je grenzen verleggen, motorische vaardigheden, samenwerken en vallen en opstaan. Niet alleen dat, want sport is erg goed voor je lichaam. Vanuit SkillztoGrow ontwikkelen wij sportprogramma\'s voor scholen en voor in de buurt. Met behulp van rolmodellen laten wij een blijvende indruk achter.

SkillzAcademy

De SkillzAcademy is hét online portaal om kennis en hulpmiddelen te vinden als het gaat om voedingseducatie.

Rolmodellen maken het verschil

Rolmodellen waar kinderen tegenop kijken én die het goede voorbeeld geven? Waar vind je ze nog? Skillz2Grow zet mensen in die deze rol probleemloos oppakken. Vaak zijn dit atleten die toevallig ook heel goed met kinderen en jeugd om kunnen gaan!