Missie

kinderen, onze toekomst

Wij werken aan de missie om elk kind in Nederland de “skillz” te geven om een gezondere en kansrijkere toekomst tegemoet te gaan. Het is nodig dat gezondheid en sport laagdrempelig worden, dat kinderen bewegen weer leuk gaan vinden en dat ze letterlijk proeven dat gezond eten ook lekker is: sterker nog, het maakt je sterker! 

JOGG Aanpak

Skillz2Grow put inspiratie uit de JOGG visie en aanpak. Door te werken in dit framework kunnen wij effectief en gericht te werk gaan. 

JOGG  wil een gezondere toekomst voor alle kinderen en jongeren, met het accent op kansarmere kinderen.

Een gezonde leefstijl stimuleert de ontwikkeling van het lichaam en de hersenen, bevorderen prestaties in de maatschappij en helpen, ook op latere leeftijd, gezondheidsklachten te voorkomen. (Plan Gezond & Fit, 2020)

Rolmodellen

Skillz2Grow vindt dat goede voorbeelden vaak schaars zijn maar dat juist deze rolmodellen ontzettend nodig zijn om kinderen en jeugd weer wat bewuster te maken van hun eigen gezondheid en daarmee uiteindelijk hun kansen in deze wereld. Onze rolmodellen (iedereen die bij ons werkt heeft die rol) zul je nooit in het bijzijn van leerlingen met Red Bull zien rondlopen. Sterker nog, zij laten zien hoe het ook kan. Kinderen pikken alles op en juist daarom  wordt van onze instructeurs en docenten het meeste verwacht. Zij staan namelijk voor de groep en kunnen een blijvende indruk achter laten.

2+1+2 Aanpak

Om het bewegen te stimuleren zet JOGG Arnhem in op de 2+1+2 aanpak i.c.m. de Skills box en beweegteams. 
Het doel is om kinderen op en rondom school 5 uur per week te laten bewegen: 2 uur gymles van een bevoegde docent, 1 uur pauzesport of bewegend leren en 2 uur naschools bewegen. 

Twee uur sporten onder schooltijd per week.

+

1 uur pauzesport of bewegend leren

+

Twee uur naschools bewegen per week.

Skillz2Grow thema's

Voedings-educatie

Leren over de Schijf van Vijf. Je Lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig en het is daarom belangrijk dat je genoeg uit de verschillende vakken van de Schrijf van Vijf eet. Wij geven voedingseducatie op scholen, thuis en tijdens evenementen in de buurt. ​​

SPORT en SPEL

Sport leert je grenzen verleggen, motorische vaardigheden, samenwerken en vallen en opstaan. Niet alleen dat, want sport is erg goed voor je lichaam. Vanuit SkillztoGrow ontwikkelen wij sportprogramma's voor scholen en voor in de buurt. Met behulp van rolmodellen laten wij een blijvende indruk achter.​​

Cultuur-educatie

In ontwikkeling....

WEERBAARHEID EN MINDSET

In ontwikkeling....

aanpakken!

Leefomgeving en belevingswereld

Skillz2Grow zet zich in op de plekken waar het kind zich begeeft. Wij geloven namelijk dat deze “beinvloedingssferen” allemaal van belang zijn om de juiste zaadjes te planten. Op dit moment focussen wij ons op 3 omgevingen: School, Buurt en Thuis. Niet alleen de fysieke omgeving is van belang, ook de belevingswereld is van belang. Wij denken na hoe we door middel van trends beter bij kinderen kunnen binnen komen. Een voorbeeld daarin is de inzet van Urban Sporten: een scala aan “straat”sporten dat flink aan populariteit wint onder de jeugd.

Urban Sports (SKillz2Grow}