Projectweek

Week vol ervaring

ontzorging & Borging

Skillz2Grow verzorgt school brede projectweken binnen het primaire onderwijs die bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Wij maken hierbij gebruik van bewezen interventies volgens het RIVM. Door deze projectweken wordt er draagvlak gecreeerd binnen het team van de school omtrent de thema’s voedingseducatie en sport & spel.

Wij komen uit het onderwijs en weten wat er voor nodig is om een projectweek vloeiend te laten verlopen, zonder zorgen. Vooraf bepalen wij samen met u wat er precies nodig is en maken wij een projectplanning op maat voor uw school. We nemen de leerkrachten mee in het werken met het gratis lesportaal Chef! Smaaklessen! Dit doen wij door een train de trainer te verzorgen. De leerkrachten gaan zelf namelijk ook aan de slag! De projectplanning is jaarlijks te herhalen, ook zonder onze hulp. Dit zorgt voor een stuk borging.

 

Gastlessen

Naast het schrijven van een projectplanning en het geven van een train de trainer verzorgen wij ook gastlessen Chef! Smaaklessen. Dit zijn de meest complexe lessen van het portaal en kosten veel voorbereidingstijd. Kinderen gaan echt wat maken of ervaren in de klas. De Schijf van Vijf staat hierbij centraal en er wordt gewerkt met echte voedingsmiddelen. Onze gastdocenten zijn allemaal in het bezit van een PABO diploma.

De gastlessen zijn niet essentieel maar wel een mooie toevoeging. Skillz2Grow kan samen met de school kijken hoe het gefinancierd kan worden. Bijvoorbeeld door Jong leren eten aan te schrijven.

De kosten voor het ontwikkelen van de projectplanning op maat en het verzorgen van de gastlessen kunnen worden gedenkt door verschillende subsidie potjes die de school kan aanschrijven. Skillz2Grow kijkt samen met de school naar welke potjes dit zijn.

Thema's

voedingseducatie
sport en spel
CUltuureducatie

Coming soon!

Weerbaarheid en mindset

Coming soon!

Actief deelnemen

Van actief doen, ervaren en proeven leer je meer. Wij focussen op activiteit met kinderen.

Hoe verloopt een project?

1. Projectplanning

Skillz2Grow kijkt samen met de school welke thema’s worden behandeld en stelt een projectplanning op. De school kan hier aanvullingen op doen.

2. Voorbereiding

De leerkrachten krijgen een train de trainer in het werken met het online platform Chef! Smaaklessen en bereiden hun lessen voor.  Daarnaast lezen zich in met de projectplanning. Skillz2Grow levert alle materialen (ook de boodschappen) die nodig zijn. Bij het op de hoogte stellen van ouders en de kinderen ligt een kleine taak van de school.

3. Uitvoer

Het project wordt uitgevoerd. Wij nemen eigen materialen en voorzieningen mee tenzij anders afgestemd. De gastlessen worden verzorgd.

4. Borging

We zijn altijd erg benieuwd hoe de kinderen en de leerkrachten het hebben ervaren. Een korte terugblik kan fijn zijn. Wilt het team er een jaarlijks terugkerend project van maken bijvoorbeeld?

Neem contact op

Voor meer informatie of vraag direct naar de (financiële) mogelijkheden voor u als school.